Här skall vi titta på bra och billiga webbhotell. Alla webbhotell är inte billiga och det finns webbhotell med sämre prestanda än vad man kan förvänta sig. Här reder vi ut begreppen och listar de webbhotell som ligger under kategorin billiga. Många gånger kan man säga att man får vad man betalar för, men det gäller inte alltid webbhotell. Det finns riktigt bra webbhotell till låga priser i Sverige!

Billiga Webbhotell

Det är lite skillnad på behoven av ett bra och billigt webbhotell beroende på om du är privatperson och skall blogga lite lätt eller om du är ett företag och har affärskritiska webbplaster, som absolut inte får gå ner. Har du ett företag som lever på sina webbplatser, så är ju behoven av upptid och support samt annat som kostar pengar viktigare än om du skall blogga någon gång i veckan privat. Här tipsar jag om de bästa svenska webbhotellen just nu, som jag själv använder:

Miss Hosting Webbhotell

Miss Hosting

Miss Hosting är ett webbhotell med billiga priser och smarta lösningar. Med Miss Hosting får du en av Sveriges bästa lösningar oavstt vad du väljer mellan. Du kan tex skaffa dedikerad server, billigt webbhotell eller bra och stabila VPS tjänster.

 • Skalbara webbhotellspaket
 • Gratis SSL-certifikat från Let’s Encrypt
 • Låga domänpriser
 • Support dygnet runt

Passa på att läsa mer om Miss Hosting här nedan:

Läs mer om Miss Hosting

 

Simply webbhotell

Simply.com

Passa på att skaffa billiga domäner samt bra stabila webbhotellstjänster hos Simply.com. Du kommer snabbt igång med dina nya sajter till en låg kostnad! Bra villkor och generösa lösningar!

 • Obegränsad trafik
 • Obegränsad E-post
 • 1 klicks installation WordPress
 • Höga betyg hos Trustpilot

Läs mer om Simply.com här nedan:

Läs mer om Simply

 

FS Data

FS Data är ett av de webbhotell som har mest att erbjuda dig som kund i Sverige. De är ett familjeägt företag med lösningar för webbhotell, dedikerad server samt VPS:er.

 • Skalbara webbhotellspaket
 • Gratis SSL-certifikat från Let’s Encrypt
 • Låga domänpriser
 • Skånskt företag

Läs mer om FS Data här nedan:

Läs mer om FS Data

 

Loopia webbhotell

Loopia

Loopia är en av de mest meriterade svenska webbhotellen och de har en bra service, stabila lösningar både vad gäller dedikerad server, VPS:er samt webbhotell.

 • Skalbara webbhotellspaket
 • Gratis SSL-certifikat från Let’s Encrypt
 • Bäst domänhantering
 • Omtyckt support

Läs mer om Loopia här nedan:

Läs mer om Loopia

One-webbhotell

One.com

One.com är ett av de absolut billigaste webbhotellen. De var tidiga med låga priser på både domäner och webbhotellslösningar. Numera siktar de även på att erbjuda lite dyrare lösningar, men har fortsatt att leverera billiga lösningar för dig som vill ha ett bra webbhotell till lågt pris.

 • Skalbara webbhotellspaket
 • Gratis SSL-certifikat från Let’s Encrypt
 • Internationellt
 • Budget

Läs mer här nedan:

Läs mer om One.com

Templ

Templ är ett webbhotell byggt på Google Cloud, med en egenbyggd panel som skräddarsytts för WordPress. Två andra företag som har placerat sina hemsidor och tjänster på Google Cloud är Spotify och Coca Cola, och du har nu alltså möjlighet att ta del av samma högkvalitativa säkerhet och prestanda som dem. Tack vare sitt fokus på WordPress kan Templ erbjuda bred support, där man även hjälper sina kunder med WordPress-relaterade ärenden, och inte enbart webbhotells-relaterade frågor. Vill du testa Templ kan du göra det kostnadsfritt under en kortare period. Då ingår även flytthjälp.

 • Skräddarsytt för WordPress
 • Gratis flytthjälp
 • Byggt på Google Cloud
 • Gratis SSL

Läs mer här nedan:

Läs mer om Templ

Krav på billigt webbhotell

Jag tycker ändå man kan ställa relativt höga krav fast man skaffar sig ett billigt webbhotell. Det skall absolut fungera på ett tillfredsställande sätt trots att kostnaden är lite lägre. Man kan enkelt säga att nästan alla webbhotell duger gott ifall man skall blogga sporadiskt privat, men man kanske skall gå upp lite i pris om man skall drifta webbplatser för sitt företag.

Önskemål på webbhotell

 • Så få driftstörningar som möjligt
 • Tillgänglig support
 • Billigt pris
 • Kunna ha fler webbplatser i samma konto
 • E-postadresser
 • Snabb laddtid
 • One-click-installer
 • Backup av dina filer
 • Enkelt att uppgradera kontot
 • Gratis SSL certifikat

Detta är några av de saker man behöver ha och även förvänta sig av ett billigt webbhotell. Bara för att priser är lågt skall det inte tas bort för mycket service. Det som kan vara lite sparsmakat när det kommer till riktigt billig webbhosting är att bandbredden, alltså det antalet besökare du kan ta emot innan sajten går segt eller går ner helt är begränsad.

Tillförlitliga webbhotell

De billiga webbhotell jag visar i denna artikel har jag själv erfarenhet av och kan ”gå i god för” om man nu kan säga så. Det är stabila och tillförlitliga leverantörer som både har ett billigt pris och bra prestanda både för privatpersoner och företag, som vill ha billiga webbhotell med god standard! Jag rekommenderar endast leverantörer och lösningar jag själv använder.

Recensioner om webbhotell

Ibland kan det vara bra att skaffa sig en bild av det webbhotell som man skall välja via olika former av sociala medier och recensioner. Man skall dock vara försiktig med hur pass mycket vikt man lägger vid recensioner för webbhotell eller andra saker man skall köpa på Internet. De behöver inte alltid visa en rättvis bild, utan det kan vara missvisande, men man kan ändå slå en titt på detta lite snabbt för att få en till idé om vilket webbhotell man skall välja.

Billigt webbhotell

Skillnader på billigt och dyrt

Det brukar ju vanligtvis vara relativt stora skillnader på det som du köper billigt och det som du köper dyrt. Webbhotell är inget undantag, men skall du skaffa dig en lite enklare lösning och vill komma igång med ett nytt webbhotell, så är en billig variant absolut ett bra val!

Konkurrensen på hostinglösningar är relativt hård i Sverige och detta har gjort att priserna på bra lösningar absolut har sjunkit de senaste åren och detta har gjort att du som kund kan hitta riktigt bra lösningar till överkomliga och rent av billiga priser numera! Tiden då webbhotell var dyrt och svårt att arbeta med är för länge sedan förbi!

I listan här ovan hittar du riktigt bra webbhotell till lågt pris och du kan absolut driva en seriös sajt hos både Miss Hosting och One.com fast de ligger i det billiga segmentet. De har sänkt sina priser de senaste åren, men tullar inte på prestandan utan har på detta sätt tagit stora marknadsandelar. Du installerar enkelt WordPress hos bägge dessa alternativ med One-click-installer och är på det viset snabbt igång med din sajt!

WordPress som plattform

Jag rekommenderar nästan alla att använda sig av WordPress som plattform för den sajt man skall bygga sin närvaro på Internet med. Oavsett om du skall skapa en blogg, en statisk hemsida, en webbshop eller en företagssajt, så passar WordPress bra.

Du kan växa hur mycket du vill med denna lösning och med en enkel utbildning kan du sköta din sajt själv eller se till att ditt företag har en stabil och snygg webbplats att visa upp!  WordPress är det enklaste publicerings-verktyget och har ca 70 miljoner användare runt om i hela världen.

One-click-installer

Webbhotellen erbjuder idag någon som kallas för en.klicks-installation som vi nämnde här ovan och detta gör att du kan komma igång med en professionell sajt på ett par minuter. Du kan antingen starta en företagssajt eller en privat blogg med ett par klick och det kostar absolut inte skjortan. Förr var detta en omöjlighet, men ju kan även du som är helt nybörjare starta en egen sajt under 5 minuter!

Billigt webbhotell för företag

Skall du skaffa nytt billigt webbhotell som företagare skall du absolut satsa på det lite dyrare alternativet vad gäller webbhotellspaket hos din leverantör. Du kan börja med det minsta paketet, men sedan uppgradera, så du inte tappar kunder för att du inte har mer bandbredd att ta emot besökare till din sajt.

Se det som en motorväg med besökare som skall till din sajt och du kan inte ha hinder på vägen mot din hemsida, för då vänder folk innan de kommit fram till dig. Skaffa som sagt ett lite större paket inom kort ifall du märker att du växer ur den lösningen du skaffat som företagare.

Kryptering av webbplatsen

Numera så är det standard att man krypterar sin trafik via SSL certifikat. Detta har varit på tapeten i ett par år nu och Google har gjort det till en av sina rankingsignalen, så det är absolut värt att skaffa kryptering. Man vill ju helst att detta skall ingå i priset på sitt webbhotell och hos flera av de leverantörer vi rekommenderar här så gör det faktiskt det! Antingen gratis eller till ett billigt pris skall det vara, se hos respektive leverantör vad det kostar eller om det ingår.
Att använda WordPress som plattform för din hemsida, webbplats eller e-handel ställer lite högre krav på ditt webbhotell. Det innebär inte att det behöver bli dyrt utan det finns riktigt billiga alternativ, nästintill gratis i vissa fall. Att köra WordPress på webbhotellen som är gratis är inte att rekommendera för det är ofta lite snålt tilltaget på prestanda och det är inte alltid du kan använda ett eget domännamn.

Gratis webbhotell har alltid begränsningar

Gratis är alltid gott, som det brukar kallas, men är det verkligen det? Nja, när det kommer till webbhotell kan du vara lockad att skaffa ett gratis alternativ men det är verkligen inget vi rekommenderar. Det är i princip aldrig värt de nackdelar som du kommer att stöta på när du väljer något kostnadsfritt inom detta område om det så gäller webbhotell eller domän.

Du kommer ganska snart att ångra dig och all tid du har lagt ner på att designa din webbplats, lägga till innehåll med mera kan komma att gå förlorade för det är sällan du kan flytta med dig det du själv har skapat på ett webbhotell som är gratis.

Vanliga begränsningar

Det finns en hel del vanliga begränsningar som är så pass hårt tilldragna att du i princip tvingas upp på det minsta betalpaketet. Här visar vi på vanligt förekommande begränsningar som du ibland kan behöva läsa i det finstilta för att hitta:

 • Tidsbegränsad webbplats – Ett vanligt sätt är att endast erbjuda en webbplats under 30 dagar. Därefter försvinner den eller så måste du uppgradera till ett betalpaket.
 • Minimalt med lagringsutrymme – Du kan oftast bara lagra en mindre eller medelstor webbplats med innehåll inklusive bilder.
 • Liten trafik till webbplatsen – När ett visst antal besökare har besökt din webbplats är den inte åtkomlig förrän nästa månad börjar.
 • Design och innehåll ej flyttbart – Det går inte att exportera din design eller ditt innehåll för att flytta till en annan plattform.
 • Ingen support – För att få support brukar du ofta behöva ett konto som kostar. Har du tur kan du få support men du är då inte prioriterad.
 • Egen domän – Hos vissa webbhotell med ett gratiskonto kan du inte ha ett eget domännamn.
 • Annonser – Vissa leverantörer sätter annonser på din webbplats som du inte har kontroll över.
 • Design – En del webbhotellsleverantörer har även begränsningar i utseendet på din webbplats och tillåter bara enklare designinställningar.

Billiga alternativ till gratis webbhotell

Sammanfattningsvis av det vi har gått igenom är gratis webbhotell ofta en dålig idé. Om du ska starta en webbplats så gör dig själv tjänsten att skaffa ett bra webbhotell redan från början där du får full kontroll över webbplatsen och ditt innehåll. En plats där du snabbt kan komma upp i hög trafik och börja tjäna pengar på det du erbjuder.

Det finns många bra billiga webbhotell och premiumleverantörer att välja istället för ett gratis konto hos en leverantör som egentligen inte bryr sig så mycket om sina kunder. Läs vidare för att se alla de möjligheter du har att välja bra svenska webbhotellsleverantörer till låga kostnader.

Svenska billiga webbhotell med stöd för WordPress

För att hjälpa dig i djungeln av alla webbhotellslösningar har vi valt ut de allra billigaste svenska webbhotellen som har stöd för WordPress. Det här är bra leverantörer där du har möjlighet att växa allt eftersom du tjänar mer pengar och vill ha ännu bättre prestanda för att kunna klättra i sökpositionerna på Google och därmed få ännu mer trafik och högre konverteringar.

Sammanfattning billigt webbhotell

Nu vet du lite mer om hur du skall tänka när du skall skaffa dig ett webbhotell till lågt pris. Du behöver inte alltid tulla på standarden, utan det finns fullgoda lösningar som passar både företag och privatpersoner i listan här ovan. Se till att du kommer igång med din nya sajt tillsammans med ett prisvärt och billigt webbhotell!