Här kommer vi att titta på bra och billiga webbhotell. Alla webbhotell är inte billiga och det finns webbhotell med sämre prestanda än vad man kan förvänta sig. Här reder vi ut begreppen och listar de webbhotell som ligger under kategorin billiga. Många gånger kan man säga att man får vad man betalar för, men det gäller inte alltid webbhotell.

Det finns riktigt bra webbhotell till låga priser i Sverige!

Billiga Webbhotell

Idag finns det ett stort utbud av bra och billiga webbhotell på den svenska marknaden. Ett billigt webbhotell behöver inte betyda att man behöver tumma på varken kundservice eller kvalitet på tjänsten. Här tipsar jag om de bästa svenska webbhotellen just nu. Alla har jag använt själv – eller använder just nu!

För att hjälpa dig i djungeln av alla webbhotellslösningar har vi valt ut de allra billigaste webbhotellen i Sverige som har stöd för WordPress. Det här är bra leverantörer där du har möjlighet att växa allt eftersom du tjänar mer pengar och vill ha ännu bättre prestanda för att kunna klättra i sökpositionerna på Google och därmed få ännu mer trafik och högre konverteringar.

Strato

Strato webbhotell

Strato är ett av de absolut billigaste webbhotellen på marknaden just nu. Hos Strato kan man köpa webbhotell, webbhotell till WordPress, webbshop, e-post, domäner, server och molntjänster.

Just nu har Strato ett erbjudande där man kan köpa paketet Webbhotell Basic för 0 kronor hela första året! (Ord. pris 59 kr/mån)

 • Prova Strato gratis första året som kund
 • Specialanpassade webbhotell för WordPress
 • Ingen startavgift
 • 1 domän ingår

Läs mer om Strato:

Läs mer om Strato

Miss Hosting Webbhotell

Miss Hosting

Miss Hosting är ett webbhotell med billiga priser och smarta lösningar. Med Miss Hosting får du en av Sveriges bästa lösningar oavstt vad du väljer mellan. Du kan tex skaffa dedikerad server, billigt webbhotell eller bra och stabila VPS tjänster.

 • Skalbara webbhotellspaket
 • Gratis SSL-certifikat från Let’s Encrypt
 • Låga domänpriser
 • Support dygnet runt

Läs mer om Miss Hosting på deras hemsida:

Läs mer om Miss Hosting

Simply webbhotell

Simply.com

Passa på att skaffa billiga domäner samt bra stabila webbhotellstjänster hos Simply.com. Du kommer snabbt igång med dina nya sajter till en låg kostnad. Simply.com erbjuder bra och stabila webbhotell för flera olika typer av kunder. Bra villkor och generösa lösningar.

 • Obegränsad trafik
 • Obegränsad E-post
 • 1 klicks installation WordPress
 • Höga betyg hos Trustpilot

Läs mer om Simply.com här nedan:

Läs mer om Simply

Loopia webbhotell

Loopia

Loopia är en av de mest meriterade svenska webbhotellen och de har en bra service, stabila lösningar både vad gäller dedikerad server, VPS:er samt webbhotell.

 • Skalbara webbhotellspaket
 • Gratis SSL-certifikat från Let’s Encrypt
 • Bäst domänhantering
 • Omtyckt support

Läs mer om Loopia här nedan:

Läs mer om Loopia

One-webbhotell

One.com

One.com är ett av de absolut billigaste webbhotellen. De var tidiga med låga priser på både domäner och webbhotellslösningar. Numera siktar de även på att erbjuda lite dyrare lösningar, men har fortsatt att leverera billiga lösningar för dig som vill ha ett bra webbhotell till lågt pris.

 • Skalbara webbhotellspaket
 • Gratis SSL-certifikat från Let’s Encrypt
 • Internationellt
 • Budget

Läs mer här nedan:

Läs mer om One.com

Templ

Templ är ett webbhotell byggt på Google Cloud, med en egenbyggd panel som skräddarsytts för WordPress. Två andra företag som har placerat sina hemsidor och tjänster på Google Cloud är Spotify och Coca Cola, och du har nu alltså möjlighet att ta del av samma högkvalitativa säkerhet och prestanda som dem. Tack vare sitt fokus på WordPress kan Templ erbjuda bred support, där man även hjälper sina kunder med WordPress-relaterade ärenden, och inte enbart webbhotells-relaterade frågor. Vill du testa Templ kan du göra det kostnadsfritt under en kortare period. Då ingår även flytthjälp.

 • Skräddarsytt för WordPress
 • Gratis flytthjälp
 • Byggt på Google Cloud
 • Gratis SSL

Läs mer här nedan:

Läs mer om Templ

Krav på billigt webbhotell

Jag tycker ändå man kan ställa relativt höga krav fast man skaffar sig ett billigt webbhotell. Webbhotellet ska absolut fungera på ett tillfredsställande sätt trots att kostnaden är lite lägre. Man kan enkelt säga att nästan alla webbhotell duger gott ifall man skall blogga sporadiskt privat, men man kanske måste gå upp lite i pris om man ska drifta webbplatser för sitt företag.

Önskemål på webbhotell

 • Så få driftstörningar som möjligt
 • Tillgänglig support
 • Billigt pris
 • Kunna ha fler webbplatser i samma konto
 • E-postadresser
 • Snabb laddtid
 • One-click-installer
 • Backup av dina filer
 • Enkelt att uppgradera kontot
 • Gratis SSL certifikat

Detta är några av de saker man behöver ha och som man kan förvänta sig att ett billigt webbhotell har. Bara för att priser är lågt behöver inte det betyda att man inte har rätt till service eller pålitliga tjänster. Det som kan vara lite sparsmakat när det kommer till riktigt billig webbhosting är att bandbredden, alltså det antalet besökare du kan ta emot innan sajten går segt eller går ner helt, är begränsad. Det är viktigt att överväga innan du väljer webbhotell.

Tillförlitliga webbhotell

De billiga webbhotell jag visar i denna artikel har jag själv erfarenhet av och kan ”gå i god för” om man nu kan säga så. Det är stabila och tillförlitliga leverantörer som både har ett billigt pris och bra prestanda både för privatpersoner och företag, som vill ha billiga webbhotell med god standard!

Jag rekommenderar endast leverantörer och lösningar jag själv använder och har erfarenhet av.

Recensioner om webbhotell

Ibland kan det vara bra att skaffa sig en bild av det webbhotell som man ska välja via olika former av sociala medier och recensioner. Man bör dock vara försiktig med hur pass mycket vikt man lägger vid recensioner för webbhotell eller andra saker man köper på Internet. Recensionerna behöver inte alltid visa en rättvis bild, utan de kan vara missvisande eller färgade av en viss unik situation. Det är dock alltid en bra idé att titta på vad andra tycker om en viss leverantör innan man väljer.

Billigt webbhotell

Skillnader på billigt och dyrt

Det brukar ju vanligtvis vara relativt stora skillnader på det som du köper billigt och det som du köper dyrt. Webbhotell är inget undantag, men ska du skaffa dig en lite enklare lösning och vill komma igång med ett nytt webbhotell, så är en billig variant absolut ett bra val!

Konkurrensen på hostinglösningar är relativt hård i Sverige och detta har gjort att priserna på bra lösningar absolut har sjunkit de senaste åren och detta har gjort att du som kund kan hitta riktigt bra lösningar till överkomliga och rent av billiga priser numera.

Tiden då webbhotell var dyrt och svårt att arbeta med är för länge sedan förbi!

I listan här ovan hittar du riktigt bra webbhotell till lågt pris och du kan absolut driva en seriös sajt hos såväl Strato som Miss Hosting eller One.com fastän de ligger i det billiga segmentet. De har sänkt sina priser de senaste åren, men tullar inte på prestandan utan har på detta sätt tagit stora marknadsandelar. Du installerar enkelt WordPress hos alla dessa alternativ med One-click-installer och är på det viset snabbt igång med din sajt!

WordPress som plattform

Jag rekommenderar nästan alla att använda sig av WordPress som plattform för den sajt man tänker bygga sin närvaro på internet med. Oavsett om du vill skapa en blogg, en statisk hemsida, en webbshop eller en företagssajt så passar WordPress bra.

Du kan växa hur mycket du vill med denna lösning och med en enkel utbildning kan du sköta din sajt själv eller se till att ditt företag har en stabil och snygg webbplats att visa upp.  Wordpress är det enklaste publicerings-verktyget och idag använder över 800 miljoner sajter WordPress.

Att använda WordPress som plattform för din hemsida, webbplats eller e-handel ställer lite högre krav på ditt webbhotell. Det innebär inte att det behöver bli dyrt utan det finns riktigt billiga alternativ, nästintill gratis i vissa fall. Många webbhotell specialiserar sig på just WordPress och erbjuder WordPress-paket.

One-click-installer

Webbhotellen erbjuder idag någon som kallas för en-klicks-installation. Detta  gör att du kan komma igång med en professionell sajt på ett par minuter. Du kan antingen starta en företagssajt eller en privat blogg med ett par klick och det kostar absolut inte skjortan.

En-klicks-installation finns för en rad olika appar, bland annat WordPress.

Billigt webbhotell för företag

Om du vill skaffa ett nytt och billigt webbhotell som företagare bör du absolut satsa på det lite dyrare alternativet vad gäller webbhotellspaket hos din leverantör. Du kan börja med det minsta paketet, men sedan uppgradera, så du inte tappar kunder för att du inte har mer bandbredd att ta emot besökare till din sajt.

Se det som en motorväg med besökare som är på väg till din sajt. Du kan inte ha hinder på vägen mot din hemsida, då vänder folk innan de kommit fram till dig. Skaffa som sagt ett lite större paket inom kort ifall du märker att du växer ur den lösningen du skaffat som företagare.

Kryptering av webbplatsen

Det är standard att man krypterar sin trafik via SSL certifikat. Hos många leverantörer ingår SSL certifikat i priset när man köper webbhotell. Alla leverantörer vi rekommenderar erbjuder till exempel detta.

Gratis webbhotell har alltid begränsningar

Gratis är alltid gott, som det brukar kallas, men är det verkligen det? Både ja och nej. Det finns många webbhotell som vi rekommenderar som är gratis under till exempel det första året som är riktigt vassa alternativ. Under gratis-året får man prova på deras tjänster och man kan därefter bestämma sig för om man vill fortsätta med samma leverantör andra året också.

Alla webbhotell vi rekommenderar som är gratis, eller riktigt billiga, är pålitliga och levererar tjänster med kvalitet.

Det finns såklart webbhotell som utger sig för att vara gratis men som har dolda avgifter eller levererar tjänster som helt enkelt inte håller måttet. Vi rekommenderar att man gör sin research innan man väljer webbhotell – det kan man tjäna på i slutändan.

Nedan har vi gjort en lista med saker som man bör vara uppmärksam på innan man väljer ett webbhotell.

Vanliga begränsningar – gratis webbhotell

Det finns en hel del vanliga begränsningar som är så pass hårt tilldragna att du i princip tvingas upp på det minsta betalpaketet. Här visar vi på vanligt förekommande begränsningar som du ibland kan behöva läsa i det finstilta för att hitta:

 • Tidsbegränsad webbplats – Ett vanligt sätt är att endast erbjuda en webbplats under 30 dagar. Därefter försvinner den eller så måste du uppgradera till ett betalpaket.
 • Minimalt med lagringsutrymme – Du kan oftast bara lagra en mindre eller medelstor webbplats med innehåll inklusive bilder.
 • Liten trafik till webbplatsen – När ett visst antal besökare har besökt din webbplats är den inte åtkomlig förrän nästa månad börjar.
 • Design och innehåll ej flyttbart – Det går inte att exportera din design eller ditt innehåll för att flytta till en annan plattform.
 • Ingen support – För att få support brukar du ofta behöva ett konto som kostar. Har du tur kan du få support men du är då inte prioriterad.
 • Egen domän – Hos vissa webbhotell med ett gratiskonto kan du inte ha ett eget domännamn.
 • Annonser – Vissa leverantörer sätter annonser på din webbplats som du inte har kontroll över.
 • Design – En del webbhotellsleverantörer har även begränsningar i utseendet på din webbplats och tillåter bara enklare designinställningar.

Billiga alternativ till gratis webbhotell

Det finns idag många prisvärda webbhotell med riktigt bra tjänster och erbjudanden. Man bör dock vara uppmärksam på de mindre seriösa aktörerna i branschen. Om du ska starta en webbplats så gör dig själv tjänsten att skaffa ett bra webbhotell redan från början där du får full kontroll över webbplatsen och ditt innehåll. En plats där du snabbt kan komma upp i hög trafik och börja tjäna pengar på det du erbjuder.

Det finns många bra och billiga webbhotell och premiumleverantörer att välja istället för ett gratis konto hos en leverantör som egentligen inte bryr sig så mycket om sina kunder. Jag har listat billiga och gratis webbhotell som jag rekommenderar.

Nu vet du lite mer om hur du skall tänka när du skall skaffa dig ett webbhotell till lågt pris. Du behöver inte alltid tulla på standarden, utan det finns fullgoda lösningar som passar både företag och privatpersoner i listan här ovan. Se till att du kommer igång med din nya sajt tillsammans med ett prisvärt och billigt webbhotell!