Idag behöver alla företag har en webbplats för att nå ut till sina tilltänkta kunder och för att kunna hittas på tex Google eller andra platser på Internet. Vi skall här visa på bra webbhotell för företag och vad man skall tänka på när man skaffar sig ett webbhotell som företagare för att få den bästa lösningen!

Topp-5

Bäst webbhotell för företag

Webbhotell för företagare

Att du som företag behöver en webbplats är utom allt tvivel numera och du behöver ha en bra domän samt hosta din hemsida på ett bra webbhotell som ger dig hög tillgänglighet, snabba laddtider samt god service. Det finns ett par saker som du som företagare behöver tänka på när du skaffar dig ett webbhotell och vi skall i denna artikel visa på vad detta är.

Är hemsidan affärskritisk, en e-shop eller du vill att webbhotellet ska ta större ansvar för det tekniska? Då rekommenderar jag följande:
Webbhotell för E-handel
Managed WordPress Hosting

Företagslösningar webbhotell

misshosting

Miss Hosting

Miss Hosting är ett webbhotell som har stort fokus på service och bra priser vad gäller domäner, webbhotell, dedikerad server och VPS:er. De har växt mycket på senare år med hjälp av sin snabba support, låga priser och generösa lösningar! Ett bra val helt enkelt!

Läs mer här! 

Simply.com

Simply.com, före detta UnoEuro, är ett webbhotell med nöjda kunder, bra priser, webbhotell i olika storlekar och domäner. Välj ett webbhotell-paket som passar dig och din hemsida. I alla paket ingår obegränsat med e-postkonton, säkerhet och obegränsad bandbredd. Ett enkelt och bra val – Simply.com!

Läs mer här!

 

Kinsta managed WordPress hosting

Kinsta

Kinsta är ett internationellt webbhotell för dig som vill ha en premiumtjänst som är anpassad för WordPress. Webbhotellet tjänster bygger Google Cloud och du får en mycket snabb hastighet på din webbplats. Företaget erbjuder experthjälp på WordPress i sin support och du får en enkel kontrollpanel på svenska. Vill du migrera til Kinsta får du gratis hjälp för detta.

Läs mer här! 

 

inleed webbhotell

Inleed

Inleed är ett av våra mest omtyckta webbhotell. Ägaren Jens är delaktig i den dagliga driften och säkerställer alltid toppservice tillsammans med sina medarbetare. Otroligt prisvärt och otroligt mycket för pengarna. Ett alternativ att beakta!

Läs mer här! 

 

egensajt webbhotell

Egensajt

Egensajt är intressant för företaget som vill kunna justera sitt webbhotell och inte betala för mer än vad de behöver. Du kan själv välja hur många PHP-processer, hur mycket PHP-minne och hur mycket lagring du behöver.

Läs mer här! 

 

oderland webbhotell

Oderland

Oderland är en självklar kandidat för alla företag som vill använda sig av ett webbhotell. Nöjda kunder och framför allt skalbara tjänster som passar företag. Här kan du få managed WordPress där Oderland sköter den dagliga driften av din installation.

Läs mer här! 

 

templ webbhotell med google cloud

Templ.io

För företaget med ännu högre krav så är Templ.io ett bra val. Deras lösning är skräddarsydd för WordPress och Woocommerce, vilket innebär det är specialister på att leverera drift till affärskritiska hemsidor. Webbhotellet baseras på Google Cloud och du drar nytta av Googles globala leveransförmåga, vilket innebär att din hemsida kan laddas nästan lika snabbt över hela världen.

Läs mer här! 

 

fs data

FS Data

FS Data är ett bra alternativ när du skall skaffa ett välfungerande webbhotell till ditt företag. Du kan enkelt växa med deras lösningar och skaffa dedikerad server, webbhotell, domäner samt VPS lösningar via FS Data. Läs mer om FS Data och deras erbjudande här nedan:

Läs mer här!

 

loopia

Loopia

Loopia är en förmodligen ett av de mest kända webbhotellen i Sverige. De har lösningar för små och stora företag. De har en bra kontrollpanel och du installerar WordPress med En-klicks-installation. Hos Loopia skaffar du dedikerad server, VPS, webbhotell och domäner till överkomliga priser. Klicka in via länken här nedan för att läsa mer:

Läs mer här!

one.com

One.com

One.com var länge det billigaste webbhotellet när det kom till att skaffa en lösning med hyfsad bandbredd. Numera kan du växa i deras lösning och de har en bra utbud vad gäller webbhotell och domäner både för företag och privatpersoner. Läs mer om One.com här nedan:

Läs mer här!

Bäst Webbhotell för företag

När ni ska välja webbhotell för ert företag har ni flera saker att fundera över, bland annat hur mycket trafik ni förväntas få. Om webbsidan redan är lanserad och ni bara är på jakt efter ett nytt webbhotell kan det vara en bra idé att använda någon slags analystjänst såsom Google Analytics eller Matomo, så att man får lite data att utgå ifrån. När man har samlat data en tid är det sedan enklare att välja vilka tjänster som passar företagets behov bäst. De som vi nämner i denna artikel gör dagliga backuper och inkluderar SSL-certifikat för din sida. SSL-certifiering är viktigt för att få högre rankning i sökresultaten, och för generell säkerhet på din hemsida.

Det finns många webbhotell att välja mellan, särskilt för hemsidor baserade på WordPress eftersom det är lätt för webbhotellen att hantera. Egensajt ger er möjligheten att bygga hemsidan direkt hos dem, då deras hemsidebyggare ingår även i de billiga paketen. De ger också möjligheten att starta din egen webbyrå, och de kan också bygga sidan åt dig men då tillkommer en engångsavgift som beror sidans storlek. Hos Oderland kan du också hosta en webbyrå om du vill.

Flexibla webbhosting-lösningar för företag

För vanliga företag finns det flexibla paket, där webbhotellet låter dig öka olika faktorer oberoende av varandra efter behov, hos Templ.io och Egensajt. Två andra webbhotell som har paket för både företag och webbshoppar är Oderland och Inleed. Största skillnaden mellan dessa är att Inleed inte separerar paketen för privatpersoner och företag i olika kategorier, förutom paketet för “Återförsäljare”, och Oderland erbjuder Managed WordPress, vilket innebär att plattformen automatiskt uppdateras och små fel åtgärdas utan att du behöver kontakta dem.

Webbhotell baserat på Google Cloud

Templ.io använder Google Cloud-servrar och är därför decentraliserade, men håller hög hastighet, dock är det enda webbhotellet som nämns här som inte har obegränsad mängd domäner och sidor inkluderat. Hos Templ.io kan ni välja mellan 90 olika platser världen över så att ni kan ha högst bandbredd där ni har flest kunder. Egensajt, Oderland och Inleed har sina servrar i Sverige och båda de förstnämnda finns i Göteborgstrakten. Enligt Oderland laddas sidor som hostas av dem i genomsnitt 30% snabbare.

De fyra webbhotellen har olika prisnivåer, från under en hundralapp för små företag hos Egensajt och Inleed, till flera hundra hos Templ.io, med Oderland i mellanprisskiktet. Alla fyra har hög servicenivå och lång erfarenhet av IT-tjänster, så de viktigaste faktorerna för att välja mellan dem kan ligga i skillnaderna i de andra tjänsterna de erbjuder, och deras priser.

Krav på webbhotell

Det finns ett par krav man behöver ställa på det webbhotell man skall använda sig av som företagare. För ett företag är det många gånger viktigare att det är bra upptid, stor bandbredd och tillgänglighet samt service än ifall du är privatperson och skall skaffa dig ett webbhotell.

Kravspec webbhotell företag

  • Hög tillgänglighet
  • Support dygnet runt
  • Snabba laddtider
  • Förvarningar om driftstörningar
  • Gratis supportärenden för vanliga frågor
  • Kontinuerlig backup
  • Snabb service
  • Hög driftsäkerhet
  • Hög säkerhet

Finns det extratjänster som du som företagare kommer att behöva använda dig av vad gäller support, backup eller annat, så skall detta framgå och du skall absolut se hur pass mycket du kan växa med din nuvarande lösning vad gäller bland annat bandbredd.

Backup är även det en viktig sak som du bör titta på innan du väljer webbhotell för ditt företag. Det skall ingå backup i ditt avtal, så att ifall det händer något vad gäller din eller dina webbplatser, så kan ni återskapa dessa med hjälp av den senaste backupen. Är det en affärskritisk webbplats är detta extra viktigt!

Webbhotell foretag

Kostnad webbhotell för företag

Numera är det billigt med webbhotell både för privatpersoner och företag. Det kostar från 30:- per månad upp till ett par 100:- per månad. Förr var det dyrt med webbhotell, men det har blivit mycket billigare de senaste åren. Konkurrensen har ökat och det är bra för dig som företagskund.

Det är viktigt att du kan växa med din leverantör av webbhotell. Man vet aldrig hur pass populära de hemsidor är som man skall skapa och det kan absolut behövas större utrymme med tiden. Detta är dock möjligt med alla de leverantörer vi samarbetar med. Du kommer kunna växa.

Titta även på de extratjänster som ditt webbhotell erbjuder. Kostar dessa extra eller ingår det mesta? Vilka regler gäller för flytt eller uppsägning? Hur många domäner kan du knyta till ditt webbhotellskonto? Detta är frågor du bör titta över när du väljer leverantör. Tänk som sagt också på backup!

Programvaror

Det finns en mängd olika lösningar när det kommer till programvaror som du kan använda dig av för att skapa din nya hemsida, blogg eller webbshop. Många använder sig av Tex WordPress, Joomla eller Drupal. Dessa är de vanligaste sätten för att bygga framgångsrika sajter.

Tex WordPress kan man ofta installera med One-click-installer och det går snabbt och enkelt att komma igång även om man är nybörjare. Skall du bygga en mer avancerad lösning kan det absolut vara i sin ordning att du tar hjälp av en webbyrå för att bygga din nya webbplats.

Endast seriösa webbhotell

Vi samarbetar självklart endast med seriösa aktörer och alla de webbhotell och hostinglösningar som presenteras här på sajten är testade och säkra både för företag och privatpersoner. Vi använder flera av tjänsterna och produkterna själva. Allt för att du som företagare skall vara trygg med de val du gör!

Vi rekommenderar också att du sätter upp ett nyhetsbrev för ditt företag så att du på ett strukturerat sätt kan nå ut till kunder och samarbetspartners. Kolla gärna in vår lista över 10 bra tjänster för nyhetsbrev. Oftast har de generösa startpaket som är gratis för dina första 100 kunder/kontakter.