En virtuell server, VPS, Virtual private server är en lösning på server som gör att du som kund kan sköta alla funktioner själv. Du kan administrera och se till vilka program och applikationer som skall installeras på den server du skall använda dig av. Du kan ha mängder med webbplatser, domäner och även köra andra system som ett vanligt webbhotell inte klarar av.

Vad är en VPS?

En VPS är ett mellanting mellan ett webbhotell och en dedikerad server kan man enkelt säga. Det är inte hela sanningen men nästan. Med en VPS får du ingen egen server utan du delar fortfarande en server med andra kunder hos ditt hostingföretag, men du får helt andra möjligheter om du jämför med ett vanligt webbhotell. Det är en virtuell server helt enkelt.

Du kan sköta en hel del administrering själv när det kommer till en VPS och du kan göra omstarter, installera applikationer och program utan att de kunder som ligger på samma server som du gör påverkas. Du får högre hastigheter än med ett webbhotell och du arbetar i en säkrare miljö. Du har eget RAM minne och du har eget utrymme på den hårddisk du använder.

Miss Hosting VPS

Miss Hosting

Miss Hosting är ett webbhotell med fokus på pris, enkelhet och bra funktionalitet. Det är ett av de allra bästa svenska hosting företagen alla kategorier. Du kan skaffa webbhotell, dedikerad server, domäner och VPS hos Miss Hosting. Läs mer om Miss Hosting här nedan:

Läs mer om Miss Hosting

 

fs data

FS Data

FS Data är inte det billigaste webbhotellen på marknaden, men de har en bra lösning vad gäller allt från domäner, dedikerade servrar, webbhotell och VPS:er. Passa på att läsa mer om FS Data här nedan:

Läs mer om FS Data

 

loopia

Loopia

Loopia är ett bra val när det kommer till alla former av hostingföretag på den svenska marknaden. Du skaffar domäner, dedikerad server, VPS:er och webbhotell hos Loopia. Bra service och en sjysst kontrollpanel. Läs mer om Loopia här nedan:

Läs mer om Loopia

 

Kontroll med VPS

En VPS ser ut som en server ifall man tittar på den utifrån. Du loggar in och sköter ditt arbete precis på samma sätt som om du hade en fysisk server hos ditt hostingföretag. Man arbetar dock i en virtuell miljö som likar en egen server. Du sköter alla dina program, applikationer och hemsidor precis som om du arbetade på en server.

Obegränsat med programvaror

Du kan ha en mängd olika program och applikationer installerade på din VPS och detta innebär att du kan sköta brandvägg, epost, databaser och annat som du behöver för dig och ditt företag. Du påverkas inte ifall någon annan får problem som befinner sig på samma server och du får stor flexibilitet vad gäller vad du kan använda din VPS till. Det är så mycket mer än att publicera dina webbplatser. Du får en säker, stabil och snabb lösning när du väljer en VPS.

Fördelar med VPS

Det finns flera fina fördelar när du väljer en virtuell server och vi skall här nedan lista vilka dessa är för att du enkelt skall kunna se om en VPS är något för dig.

 • Säker lösning
 • Snabbt
 • Tillgång till det man beställt
 • Du delar inte plats med andra kunder
 • Påverkas inte av andra problem
 • Hög tillgänglighet
 • Prisvärt med VPS
 • Lätt utöka kapaciteten
 • Stor bandbredd
 • Använda många program och applikationer
 • Använda vid affärskritiska system och webbplatser
 • Skräddarsy efter egna behov
 • Skalbar lösning – Uppgradera eller nedgradera enkelt
 • Använd som spelserver eller epostserver

Valja VPS

Prisvärt med VPS

Det finns flera hostingföretag som idag erbjuder virtuell server till bra priser. Tidigare var det relativt dyrt med VPS, men priset har absolut sjunkit de senaste åren. Priserna börjar på ca 200:- per månad och uppåt. Då får du absolut mycket för pengarna! Säkerheten är stor, stabiliteten hög, likaså hastigheten och du kan installera de program och applikationer du behöver använda dig av. Klar fördel med VPS om man jämför med vanligt webbhotell och behöver ha en bättre lösning.

Perfekt val

VPS är perfekt för dig som vill ha en kostnadseffektiv lösning med snabb hastighet och säker hantering. Klart prisvärt och bättre än vanligt webbhotell! Enda nackdelen äör att du behöver ha lite mer kunskap än vid ett vanligt webbhotell, men har du det, så är VPS ett perfekt val!

SEO hosting

Du kan absolut använda din VPS som en form av SEO hosting. Knyt ett större antal olika ip-nummer till din server och så har du en säker lösning för SEO hosting. Detta gör att du är säkrare vad gäller egna länkar än om du har alla på ett vanligt webbhotell och skall länka mellan egna sajter. Du kan ju även länka ut till andras sajter via de olika ip-numren.

Sammanfattningsvis kan man säga att en VPS är ett utmärkt val då man behöver en bättre lösning med större flexibilitet om man jämför med ett vanligt webbhotell. Du får större säkerhet, snabbare hastigheter och kan bestycka din VPS efter dina behov och önskemål. Du kan även använda den till andra saker än enbart att hosta dina webbplatser.

En dedikerad server är nästa steg, men en VPS är även det ett riktigt bra val! Lycka till med valet av din nya VPS!