En billig domän är perfekt att skaffa när du ska skapa din nya webbplats eller kanske vill köpa ett visst domännamn billigt. Det finns många leverantörer som erbjuder billiga domäner. I den artikel listar vi de bästa leverantörerna av billiga domännamn.

Hitta billiga domännamn

För att köpa en domän eller rättigheten till ett domännamn måste man vända sig till ett företag som tillhandahåller domäner. Det finns ett flertal registrarer, det vill säga företag som säljer domäner. I Sverige finns det just nu hela 50 registrarer enligt Internetstiftelsen IIS.

Var du har dina domän kan tyckas vara en sak som inte spelar någon roll. Men det stämmer inte. Vi tycker att du ska välja ett företag som har hög trovärdighet, enkel domänhantering (tex för att överlåta en domän vid försäljning av domänen), bra prisnivå på nyregistrering men även vid årsförnyelse, och inga extra avgifter om du vill flytta domänen till en annan registrar.

Nedan listar vi de domänleverantörer vi rekommenderar.

Domänleverantörer

Strato

Strato domän

Strato erbjuder .se-domäner, men även andra populära domäner som .com, .nu och .eu. Du söker enkelt på domännamn på Stratos hemsida. Om din dröm-domän är ledig är det bara tt lägga den i kundkorgen och köpa den.

Strato har förutom domäner webbhotell, e-post, webbshop, molnlagring och server.

Just nu har Strato en kampanj där de erbjuder .se-domän för endast 6 kronor det första året (ord. pris 90 kr/år, man får köpa max 3 domäner per kund).

Läs mer! 

 • Pris första året för .se: 6 kronor
 • Pris vid förnyelse för .se: 90 kronor
 • Finns hos Internetstiftelsen: Nej
 • Kundtjänst: Mejl, chatt och telefon

Miss Hosting domän

Miss Hosting

Miss Hosting är ett av de bästa och mest populära webbhotell- och domänleverantörer numera. De har bra tjänster och god service. Skaffa billiga domäner, dedikerad server, VPS-lösningar samt prisvärda webbhotell hos Miss Hosting.

Gränsnittet för att hantera dina domäner är enkelt och lättarbetat. Du kan själv ställa in var du vill att din domän ska peka och liknande inställningar. Ibland förekommer kampanjer på domäner hos Miss Hosting, då kan du fynda domännamn för cirka 9 kronor styck.

Läs mer! 

 • Pris första året för .se: 9 kronor
 • Pris vid förnyelse för .se: 189 kronor
 • Finns hos Internetstiftelsen: Nej
 • Kundtjänst: Mejl, chatt och telefon

Simply domän

Simply.com

Hos Simply.com hittar du både billiga domäner och stabila webbhotell. De har hög rating hos Trustpilot och många riktigt nöjda kunder. Passa på att skaffa dig billiga domäner samt koppla även till ett webbhotell ifall du vill starta upp nya sajter.

Enkelt att komma igång till låg kostnad!

Läs mer!

 • Pris första året för .se: 9,60 kronor
 • Pris vid förnyelse för .se: 189,60 kronor
 • Finns hos Internetstiftelsen: Ja
 • Kundtjänst: Mejl och telefon

Loopia domän

Loopia

Loopia är en av de mest kända aktörerna på den svenska webbhotells marknaden. De tillhandåller billiga domäner, webbhotell, dedikerade servrar samt VPS-lösningar. Loopia är det överlägset största registraren på svenska marknaden. De har ungefär dubbelt så många nyregistreringar som den näst största aktören. Anledningen är enligt mig en helt outstandning domänhantering. Du kan förlänga domännamn själv upp till 10 år, överlåta och transferera domännamn genom att signera överlåtelseblanketter med bank-id. Du kan helt enkelt göra det mesta själv, men skulle du behöva hjälp finns deras support alltid tillhands.

Läs mer!

 • Pris första året för .se: 9 kronor
 • Pris vid förnyelse för .se: 219 kronor
 • Finns hos Internetstiftelsen: Ja
 • Kundtjänst: Mejl, chatt och telefon

One domän

One.com

One.com är ett av de billigaste webbhotellen. De har länge levererat billiga domäner och webbhotell till den nordiska marknaden och numera över stora delar av världen. De beskylls ofta för att vara ett budgetalternativ, men erbjuder på senare år riktigt prisvärd och kraftfull webbhosting. Fördelen med One.com är att de erbjuder toppdomäner från hela världen eftersom de finns i hela världen. Det innebär schyssta priser på ovanliga toppdomäner. Å andra sidan är de inte billigast på svenska toppdomäner, så One.com passar inte alla. Läs mer om One.com här nedan:

Läs mer!

 • Pris första året för .se: 5 kronor
 • Pris vid förnyelse för .se: 189 kronor
 • Finns hos Internetstiftelsen: Ja
 • Kundtjänst: Mejl och chatt

Priser billiga domäner

Priserna på de billigaste domänerna skiljer sig lite åt, men brukar ligga ungefär i samma prisspann. Vi jämför här alla de billiga domänleverantörerna och du kommer att hitta billiga domännamn hos alla de leverantörer vi presenterar här på sajten.

De flesta domännamn brukar ligger runt 100 kronor att registrera och ett något dyrare pris för att förlänga varje år. Detta är ett cirka pris, men alla leverantörer vi jämför ligger antingen lite under 100 kronor eller lite över. Många leverantörer har riktigt bra erbjudanden som gör att man kan registrera en domän för bara några kronor första året.

Det kan förekomma ockerpriser på domäner och det finns företag som är oseriösa villkor. De tycker vi att du ska undvika och istället välja någon av de webbhotell vi rekommenderar.

Tips och råd för domäner

 • Titta inte enbart på priset
 • Registrera domänen i ditt namn
 • Gratis att flytta domänen till annan registrar
 • Inga dolda avgifter
 • Läs gärna recension om företaget innan du handlar
 • Köp helst av känd svensk aktör
 • Köpa domän och webbhotell av samma leverantör?

Kampanjer billiga domäner

Det är flera av de svenska domänleverantörerna arbetar med olika erbjudanden och kampanjer. Detta brukar ske ett par gånger per år och då kan man vanligtvis får domäner till rejält rabatterade priser. Du kan då det är kampanj köpa en ny domän för bara några kronor det första året. Det är riktigt billigt!

Billiga domaner

Flytta billiga domäner

När du skaffar en ny domän är det bra ifall det är gratis att flytta denna till annan leverantör ifall du skulle vilja detta. Det kan vara så att du har köpt domänen hos annan leverantör än den som du har ditt webbhotell hos och då kan det bli aktuellt att du flyttar den till din webbhotellsleverantör.

Att flytta en domän bör vara gratis. Läs alltid villkoren innan du köper din domän för att vara säker på vad som gäller.

Undvik problem

Det är viktigt att läsa alla villkor innan man köper en domän – det ska helst inte finnas några extra avgifter för flytt, startavgift eller några andra former av kostnader.

För att vara säker på att du inte blir lurad är det bra att använda sig av pålitliga och erkända leverantörer. Jag arbetar enbart med tillförlitliga leverantörer av produkter och tjänster, så du kan tryggt köpa billiga domäner här via de företag som rekommenderas på denna sajt.

Webbhotell och domän hos samma leverantör

Många gånger är det enklast att köpa en ny billig domän hos den leverantör som man har sitt webbhotell hos. Du kan då enkelt lägga till den i samma konto och sköter allt via en och samma kontrollpanel. Detta är att föredra såklart.

Köper du din nya domän hos annat företag, så går det såklart att flytta den till ditt webbhotell och sedan lägga upp en ny webbplats på den nya domänen.

Är det första gången du köper en billig domän, så är det kanske att föredra att skaffa domän och webbhotell av samma leverantör. Det är enklast och du får då endast en faktura istället för två från två olika leverantörer.

Lycka till med att skaffa dig nya billiga domäner och hoppas du skapar framgångsrika webbplatser!