En billig domän är perfekt att skaffa när du skall skapa din nya webbplats eller kanske vill köpa ett visst domännamn billigt. Numera är det relativt enkelt att hitta billiga domäner och det är inte alls som förut att de var svårtillgängliga och dyra. Vi visar dig i denna artikel hur du enklast och snabbast hittar billiga domännamn!

Hitta billiga domännamn

För att införskaffa en domän eller rättigheten till ett domännamn måste man vända sig till ett företag som tillhandahåller domäner. Det finns ett flertal registrarer, det vill säga företag som säljer domäner. I Sverige finns det just nu hela 50 registrarer enligt Internetstiftelsen IIS. Var du har dina domän kan tyckas vara en sak som inte spelar någon roll. Men det stämmer inte. Vi tycker att du ska välja ett företag som har hög trovärdighet, enkel domänhantering (tex för att överlåta en domän vid försäljning av domänen), bra prisnivå på nyregistrering med även vid årsförnyelse och om du ska flytta domänen till en annan registrar.

Miss Hosting domän

Miss Hosting

Miss Hosting är ett av de bästa och mest populära webbhotell- och domänleverantörer numera. De har bra tjänster och god service. Skaffa billiga domäner, dedikerad server, VPS-lösningar samt prisvärda webbhotell hos Miss Hosting! Gränsnittet för att hantera dina domäner är enkelt och lättarbetat. Du kan själv ställa in var du vill att din domän ska peka och liknande inställningar. Ibland förekommer kampanjer på domäner hos Miss Hosting, då kan du fynda domännamn för cirka 9 kronor styck (normalt pris från 120 kronor och uppåt).

Läs mer! 

 

Simply domän

Simply.com

Hos Simply.com hittar du både billiga domäner och stabila webbhotell. De har hög rating hos Trustpilot och många riktigt nöjda kunder. Passa på att skaffa dig billiga domäner samt koppla även till ett webbhotell ifall du vill starta upp nya sajter! Enkelt att komma igång till låg kostnad!

Webbhotellet Surftown är numera en del av Simply.com.

Läs mer!

 

FS Data domän

FS Data

FS Data är ett av de äldsta webbhotellen i Sverige och du köper billiga domäner hos FS Data. De har även bra webbhotell, dedikerade servrar samt VPS lösningar för dig och ditt företag. FS Data har bland de lägsta priserna på domäner i Sverige. Märk dock att deras prislista är exklusiva moms, så det blir inte riktigt så billigt som du kan tro vid första anblick. Kontrollpanelen för att hantera dina domäner hos FS Data är väldigt enkel och basic information om när din domän förnyas finns inte. Du måste kontakta supporten för hjälp att förlänga domännamnet mer än ett år och om du ska flytta domännamnet måste du kontakta supporten för att få AUTH-kod.

Läs mer!

 

Loopia domän

Loopia

Loopia är en av de mest kända aktörerna på den svenska webbhotells marknaden. De tillhandåller billiga domäner, webbhotell, dedikerade servrar samt VPS lösningar. Loopia är det överlägset största registraren på svenska marknaden. De har ungefär dubbelt så många nyregistreringar som den näst största aktören. Anledningen är enligt mig en helt outstandning domänhantering. Du kan förlänga domännamn själv upp till 10 år, överlåta och transferera domännamn genom att signera överlåtelseblanketter med bank-id. Du kan helt enkelt göra det mesta själv, men skulle du behöva hjälp finns deras support alltid tillhands.

Läs mer!

 

One domän

One.com

One.com är ett av de billigaste webbhotellen. De har länge levererat billiga domäner och webbhotell till den nordiska marknaden och numera över stora delar av världen. Beskylls ofta för att vara ett budgetalternativ, men erbjuder på senare år riktigt prisvärd och kraftfull webbhosting. Fördelen med One är att de erbjuder toppdomäner från hela världen eftersom de finns i hela världen. Det innebär schyssta priser på ovanliga toppdomäner. Å andra sidan är de inte billigast på svenska toppdomäner, så One passar inte alla. Läs mer om One.com här nedan:

Läs mer!

Priser billiga domäner

Priserna på de billigaste domänerna skiljer sig lite åt, men brukar ligga i samma prisspann. Vi jämför här alla de billiga domänleverantörerna och du kommer att hitta billiga domännamn hos alla de leverantörer vi presenterar här på sajten. De flesta domännamn brukar ligger runt 100:- att registrera och samma pris för att förlänga varje år. Detta är ett cirka pris, men alla leverantörer vi jämför ligger antingen lite under 100:- eller lite över. Det kan förekomma ockerpriser på domäner och det finns företag som är oseriösa villkor. De tycker vi att du ska undvika och istället välja någon av de webbhotell vi rekommenderar.

Tips och råd för domäner

  • Titta inte enbart på priset
  • Registrera domänen i ditt namn
  • Gratis att flytta domänen till annan registrar
  • Inga dolda avgifter
  • Läs gärna recension om företaget innan du handlar
  • Köp helst av känd svensk aktör
  • Köpa domän och webbhotell av samma leverantör?

Kampanjer billiga domäner

Det är flera av de svenska domänleverantörerna som arbetar med olika erbjudanden och kampanjer. detta brukar ske ett par gånger per år och då kan man vanligtvis får domäner till rejält rabatterade priser. Du kan då det är kampanj köpa en ny domän för ca 10:-! Det är riktigt billigt! Passa då på att köpa extra domäner ifall du har siktat in dig på något specifikt namn eller så som du har tänkt på att köpa.

Billiga domaner

Förflytta billiga domäner

När du skaffar ny domän är det bra ifall det är gratis att förflytta denna till annan leverantör ifall du skulle vilja detta. Det kan vara så att du har köpt domänen hos annan leverantör än den som du har ditt webbhotell hos och då kan det bli aktuellt att du flyttar den till webbhotellsleverantören. Detta skall då helst vara gratis! Det kan ju även vara så att du skall sälja ditt domännamn och då är det även bra att det är kostnadsfritt.

Undvik problem

Du skall såklart ha så pass enkelt och smärtfritt ägande av de domäner du köper och då skall det tex inte vara några som helst startavgifter, extra ägande avgifter eller avgifter för att flytta dessa till annan leverantör. Billigt skall vara billigt och det är viktigt att du då använder erkända och säkra leverantörer av dina domäner. Jag arbetar enbart med tillförlitliga leverantörer av produkter och tjänster, så du kan tryggt köpa billiga domäner här via de företag som rekommenderas här på sajten!

Webbhotell och domän hos samma leverantör

Många gånger är det enklast att köpa en ny billig domän hos den leverantör som man har sitt webbhotell hos. Du kan då enkelt lägga till den i samma konto och sköter allt via en och samma kontrollpanel. Detta är att föredra såklart. För enkelhetens skull. Köper du din nya domän hos annat företag, så går det såklart att flytta den till ditt webbhotell och sedan lägga upp en ny webbplats på den nya domänen.

Är det första gången du köper en billig domän, så är det kanske att föredra att skaffa domän och webbhotell av samma leverantör. Det är enklast och du får då endast en faktura istället för två från två olika leverantörer. Lycka till med att skaffa dig nya billiga domäner och hoppas du skapar framgångsrika webbplatser!