En dedikerad server är ett perfekt val när du vill ha en stabil och snabb lösning för dina behov av effektiv drift av dina webbplatser. En egen server gör att du inte delar den med någon annan utan du får all kraft själv. En dedikerad server är mycket snabbare än ett webbhotell och den har ofta egen strömförsörjning och driftas av duktiga tekniker, som ombesörjer att din server är uppe och rullar hela tiden utan avbrott.

Varför en dedikerad server?

En dedikerad server är så mycket snabbare och stabilare än ett vanligt webbhotell. Ett webbhotell delar du med andra aktörer medans med en dedikerad server har du helt själv. Hastigheten och säkerheten vad gäller upptiden blir enormt mycket bättre med egen server. Stabiliteten är även den en helt annan om man jämför med webbhotell.

Med ett webbhotell så delar du som sagt platsen med andra användare och dessa kan påverka snabbheten på ert delade webbhotell. Det kan även vara så att en annan användare kan få virus på sina webbplaster, på sin del av servern och att detta då påverkar dig och dina sajter. Har du en dedikerad server så händer inte detta då du är själv på en server och inte delar den med andra aktörer.

Bästa alternativ

Miss Hosting Dedikerad server

Miss Hosting

Miss Hosting är ett riktigt bra val när det kommer till webbhotell, dedikerad server och VPS lösningar. De fokuserar på att ha bästa lösningar till bästa pris för dig som kund. Du skaffar såklart även domäner hos Miss Hosting. Det är verkligen ett bra val!

Läs mer om Miss Hosting

 

fs data

FS Data

FS Data är ett familjeägt företag och de fokuserar på att erbjuda bra och stabila alternativ både vad gäller webbhotell, VPS:er samt dedikerad server. De ligger vanligtvis lite högre i pris, men du får stabila lösningar för dina pengar! Läs mer om FS Data här nedan:

Läs mer om FS Data

 

loopia

Loopia

Loopia är en av de äldsta aktörerna i Sverige vad gäller webbhotell, dedikerad server och VPS lösningar. De har nöjda kunder, en bra service och stabila lösningar samt ett stort tjänsteutbud. Passa på att läsa mer om Loopia här nedan:

Läs mer om Loopia

 

Högre flexibilitet

Med en dedikerad server får du mycket högre flexibilitet än med ett webbhotell. Du kan själv vara med och bestämma hur din server skall utrustas, så att den blir så säker, stabil och snabb det bara går. Du kan designa den med rätt RAM minne och processor. Du kan påverka hur pass snabb och effektiv processorn skall vara och till viss del hur många kärnor den skall innehålla. Allt kostar såklart, men även med en billigare variant av dedikerad server får du riktigt snabba hastigheter och mycket hög säkerhet.

Du kan använda din dedikerade server till annat än enbart drifta och hosta dina egna webbplatser. En dedikerad server kan användas  som mailserver, spelserver och filserver. Du har stor flexibilitet när det kommer till program och de applikationer du bestyckar din server med och detta är ju en av många fördelar när man jämför webbhotell och egen dedikerad server. Du får en helt annan flexibilitet och trygghet.

Fördelar med dedikerad server

Det finns som du säkert förstår en hel del fördelar att använda sig av en dedikerad server både när man skall drifta sina webbplatser, men även vid andra aktiviteter på Internet. Ett webbhotell upplevs ofta som snabbt och säkert och det är ju det många gånger, men med en egen server spelar du i helt annan liga. Det går nästan inte att jämföra. Priset är högre för en dedikerad server om man jämför med webbhotell, men du får då helt klart en bättre lösning.

 • Snabbare med dedikerad server
 • Säkrare med dedikerad server
 • Du kan bestycka servern efter eget önskemål
 • Delar inte servern med andra
 • Bättre drift
 • Bättre strömförsörjning
 • Fler möjligheter med program och applikationer
 • Bättre brandskydd
 • Bättre tillgänglighet
 • Snabbare service och tillgång till tekniker
 • Inget problem med reservdelar då hostingföretaget står för dessa
 • Kostnadseffektivt att hyra dedikerad server

Valja dedikerad server

Kostnadseffektiv lösning

Att hyra en dedikerad server för sina behov är en mycket kostnadseffektiv lösning om man jämför med hur mycket det kostar att skaffa en egen server på sitt företag. Du får en stabil, snabb och säker lösning med en dedikerad server som driftas och ägs av ett hostingföretag.

Kostnaden blir mycket lägre för dig när du hyr denna sortens lösning och du kan slappna av i vetskapen att en firma sköter allt runt servern så du kan koncentrera dig på ditt företags produkter och tjänster som skall levereras till dina kunder. Du kan fokusera på ditt och servern sköts av hostingföretaget till en relativt låg kostnad. Man får mycket för pengarna när man väljer en dedikerad server.

Priset på din egna server beror till stor del på vilken hårdvara, vilka program och vilken mjukvara du skall använda dig av. Du kan skaffa en dedikerad server från ca 400:- per månad och uppåt. Som du ser så skiljer det sig på priset. Du kommer dock att få en riktigt bra lösning oavsett vilken lösning på dedikerad server du väljer.

Fördelar mot VPS

En VPS är ett mellanting mellan webbhotell och dedikerad server man man enkelt säga. En VPS fungerar som en dedikerad server till viss del. En VPS är även den en säker lösning där du har hög flexibilitet och höga hastigheter, men med en dedikerad server tar du steget fullt ut och får allra högsta kvalitet av alla delar.

Med en VPS kan du dra på dig virus från andra aktörer, men med en egen server, så finns inte den möjligheten. En dedikerad server är snabbare och mer stabil än VPS helt enkelt. Det är den bästa lösningen när du skall drifta webbplaster och som vi nämnde tidigare så kan du ju använda denna egna server till mer än enbart hemsidor i olika former.

Med denna lösning kommer du att erhålla stor stabilitet, säkerhet och snabbhet. Lycka till med ditt val av dedikerad server!