E-handeln växer så det knakar och det blir allt enklare att sätta upp en egen butik på nätet. Verktyg som exempelvis WooCommerce har gjort det smidigare än någonsin att snabbt komma igång med e-handel.

När det gäller e-handel är det särskilt viktigt att hemsidan är snabb och responsiv så att användare och potentiella kunder inte ger upp innan de hunnit genomföra sitt köp. Där spelar webbhotell en viktig roll då det kan skilja sig enormt i snabbhet och användarvänlighet mellan olika alternativ.

Men vilket webbhotell ska man använda? Det otroligt många alternativ att välja mellan, såväl svenska som utländska. I den här artikeln guidar vi dig till de bästa webbhotellen för e-handel, eller WooCommerce.

Topp-5

Bäst webbhotell för E-handel just nu

Så väljer du rätt webbhotell för e-handel

Det kan vara svårt att välja ett webbhotell då många leverantörer i grunden erbjuder väldigt bra tjänster och hosting. Skillnaderna mellan leverantörerna kan kännas spretiga där den ena leverantören verkar vara bäst på en sak och en annan leverantör är bäst på något annat. Hur du väljer rätt webbhotell handlar mycket om vad för slags webbplats du har och med e-handel finns det några saker som är viktiga att tänka på för att välja rätt.

Snabba laddningstider för webbsidorna

En e-handel består ofta av ganska många produkter och produktbilder och webbplatsen måste då vara snabb med snabba laddningstider för webbsidorna. Annars tröttnar kunderna om de måste sitta och vänta på att se produkterna laddas klart och de väljer då att lämna webbplatsen och söka sig till någon annan webbutik.

Tillräckligt stort utrymme för trafik

Det gäller att välja ett webbhotell som har tillräckligt stort utrymme för trafik för den prisplan du väljer. Finns det en för snäv begränsning på trafik med ett max antal besökare per månad och det visar sig att din e-handel är populärare än så kan webbutiken slutas visas resten av månaden.

Möjlighet att växa och skala upp

Som e-handlare har du från början ofta en vision på vad du ska sälja och hur mycket kunder du förväntar dig. Utifrån de förutsättningarna väljer du ett webbhotell som känns rätt för dina behov.

När du har kört din webbutik ett tag märker du vad som går bra och vad som går mindre bra och kan på så sätt vidareutveckla din butik. Du kanske bestämmer dig för att utöka med fler andra produkter och växa som webbutik och du kanske lyckas så bra att du driver enorma mängder trafik och kunder till din e-handel. Då måste det finnas möjlighet att kunna växa och skala upp din webbplats på webbhotellet. Kontrollera så att detta kan göras enkelt och snabbt och kanske om det finns en automatisk funktion för att skala upp åtminstone i de perioder som trafiken tillfälligt ökar under exempelvis kampanjer.

Svenska webbhotell

Det finns många svenska webbhotell och priserna mellan de olika alternativen varierar en hel del. De varierar även när det gäller vad du får för pengarna. Vissa av dem erbjuder väldigt många avancerade funktioner, medan andra bara tillhandahåller det mest basala.

När det gäller e-handel är det viktigt att webbhotellet klarar av en del trafik och snabbt kan ladda sidorna, för att användarupplevelsen av din butik ska vara så bra som möjligt. Vanligtvis kostar det lite mer att använda webbhotell som ska klara detta och du behöver sannolikt ett företagspaket för ditt webbhotell.

I takt med att trafiken till din e-handelsbutik ökar kommer du sannolikt även att behöva uppgradera ditt webbhotellspaket. Här kommer en lista på några av de bästa svenska webbhotellen för e-handel och WooCommerce:

oderland webbhotell

Oderland

Oderland är ett stort webbhotell med bas i Sverige. De har en väldigt lång erfarenhet i branschen och många stora företag använder deras tjänster. När det gäller företag med stora krav på sin webbsida är Oderland ett webbhotell som verkligen levererar.

De paket som erbjuds hos Oderland är i första hand inriktade på företag och priserna är på premiumnivå. Men det finns goda skäl till detta, vilket blir tydligt om man ser till de goda omdömen som finns kring Oderland, samt alla deras nöjda kunder.

I deras tjänster ingår allt som behövs för att kunna driva e-handel på din webbsida. De använder väldigt stabila servrar och har en användarvänlig setup som gör det enkelt att komma igång och hantera din sajt.

En annan sak som Oderland gör bra, vilket är viktigt när det gäller e-handel, är att ha goda förutsättningar för företag som växer. Det finns till exempel möjlighet att gå över till privat VPS vid behov, det går att använda molntjänster eller nyttja en dedikerad server för din egen webbsida.

Självklart ingår i Oderlands utbud av tjänster att de hjälper till när du behöver flytta över en sida från ett annat webbhotell. Oderlands erfarenhet, stora utbud av tjänster, samt gedigna servrar där ditt företag får möjlighet att växa, är goda skäl att rekommendera detta webbhotell. Om du går in med ambitionen att dra trafik och växa är Oderland helt klart ett toppalternativ för dig!

Vi rekommenderar Oderlands paket Webbhotell Premium/Woocommerce Premium för 334 kronor/månad om du planerar att använda det för e-handel!

 • Årskostnad från: 2004 kr, testa gratis i 14 dagar
 • Bandbredd: 2000 GB
 • Lagringsutrymme: 120 GB
 • Antal domäner: Obegränsat
 • Support: E-post och telefon
 • One Click Installer för WordPress: Ja

Templ.io webbhotell

Templ.io

Är du ute efter en snabbladda webbshop kanske du ska ge Templ en chans. De är ett renodlat WordPress-webbhotell och placerar sina kunders hemsidor på Google Cloud. På Templ får du även grymma saker som stagingmiljö, fria backuper och Google Clouds CDN. Du kan testa Templ.io kostnadsfritt i två månader och de hjälper då till och med att flytta över din sajt gratis.

Värt att tänka på är att Templ.io endast erbjuder Managed WordPress hosting, därav det högre priset. Det innebär att de tar ett betydligt större ansvar av den tekniska biten och ger dig en högre grad av support.

Vi rekommenderar Templs paket Medium för 703 kronor/månad om du planerar att använda det för e-handel!

 • Årskostnad från: 3096 kr
 • Bandbredd: 10 GB
 • Lagringsutrymme: 10GB
 • Antal domäner: 1
 • Support: E-post, telefon och chat
 • One Click Installer för WordPress: Ja

loopia

Loopia

Loopia är ett välbekant namn för dig som varit med i branschen ett tag. De har tillhandahållit webbhotellstjänster under en väldigt lång tid.

Loopia används i stor utsträckning av såväl företag som av privatpersoner. De har ett ganska allround, välfungerande utbud av tjänster och har paketlösningar som passar de flesta. De erbjuder dessutom stöd för flera operativsystem, så även om du inte använder Windows finns förutsättningar för att Loopia ska kunna fungera för dig.

När det gäller just e-handel erbjuder Loopia färdiga lösningar där alla förutsättningar för e-handel ingår i webbhotellspaketet. Du kan till exempel med några enkla klick få WooCommerce installerat, redo att användas på din webbsida.

Loopia är omtyckta, band annat för sin goda support. De har haft många nöjda kunder genom åren och det är tveklöst ett välfungerande och omtyckt företag, med goda förutsättningar för att komma igång snabbt med e-handel eller WooCommerce!

 • Årskostnad från: 1557 kr
 • Bandbredd: 750 GB/mån
 • Lagringsutrymme: 75 GB
 • Antal domäner: Obegränsat
 • Support: E-post, telefon och chat
 • One Click Installer för WordPress: Ja

Inleed Prima

Inleed Prime

Med Inleed Prime får du ett mycket kraftfullt webbhotellspaket för dig som behöver extra resurser för din webbplats. Din webbutik kommer att vara åtkomlig från två olika servrar på olika platser vilket är en fördel om det skulle bli problem med den ena servern. Det är kraftfulla servrar med 36 kärnor, 768 GB ram och hela 5 TB SSD lagring.

Med ett Prime-paket hos Inleed får du tillgång till både jour och garanti på upptid som är viktigt för en e-handel.
Vi rekommenderar Inleeds paket Webbhotell Prime#3 för 199 kronor/månad om du planerar att använda det för e-handel! Mycket power för liten peng!

 • Årskostnad från: 1 188 kr
 • Bandbredd: 3 000 GB/mån
 • Lagringsutrymme: 50 000 MB
 • Antal domäner: Obegränsat
 • Support: E-post, telefon och chat
 • One Click Installer för WordPress: Ja

misshosting

Miss Hosting

Miss Hosting är ett webbhotell som börjat synas mer och mer. De är framförallt populära för sina billiga lösningar på webbhotell, där domännamn oftast är kraftigt prisnedsatta.

Bland Miss Hostings lösningar finns flera olika paket med lite olika specifikationer. Beroende på hur mycket utrymme du behöver, eller om du har flera domännamn du vill ha webbhotell för, och så vidare, finns olika paket som passar just dig. Det är även möjligt att uppgradera ditt paket vilket är bra för e-handel, om trafiken till din sajt skulle börja växa.

Miss Hosting är en användarvänlig plattform som är enkel att komma igång med. I deras kontrollpanel finns många funktioner, som är både användbara och lätta att hitta. Miss Hosting har många nöjda kunder och överlag väldigt goda omdömen.

Om du vill ha ett nybörjarvänligt webbhotell, med många avancerade funktioner och möjlighet att välja lösning efter storleken på din hemsida, är Miss Hosting ett utmärkt alternativ. För riktigt stora företag som behöver en premiumtjänst direkt kanske andra alternativ är bättre. Men för nystartade eller etablerade små eller medelstora företag är Miss Hosting ett riktigt bra alternativ!

 • Årskostnad från: 108 kr
 • Bandbredd: obegränsad
 • Lagringsutrymme: 100 GB
 • Antal domäner: 1
 • Support: E-post och telefon och chat
 • One Click Installer för WordPress: Ja

fs data

FS Data

FS Data är ett webbhotell med lång erfarenhet. De är kända för sina stabila tjänster och många företag använder deras plattform. Det är just företag som är den huvudsakliga målgruppen för FS Data och deras prisnivå är anpassad därefter.

Hemsidor som ligger på FS Datas webbhotell är snabba och stadiga och tjänsten är i slutändan väldigt prisvärd för företag som letar efter kvalitet. De har givetvis flera olika paket anpassade för företag i olika storlekar.

Många smarta funktioner ingår givetvis och paketerbjudandena som finns är generöst tilltagna. Driver du ett företag och behöver kvalitetshosting av ett svenskt webbhotell är FS Data ett ypperligt alternativ!

Vi rekommenderar FS Datas paket Webbhotell Pro för 299 kronor/månad om du planerar att använda det för e-handel!

 • Årskostnad från: 894 kr
 • Bandbredd: Obegränsat
 • Lagringsutrymme: 20 GB
 • Antal domäner: Obegränsat
 • Support: Chatt
 • One Click Installer för WordPress: Ja

Utländska webbhotell

Om du ska driva e-handel riktad mot utlandet, kanske främst USA, är det förmodligen klokt att ha ett utländskt webbhotell. Det finns ett stort utbud av webbhotell att välja på och i denna artikel har vi valt ut våra favoriter för just e-handel och WooCommerce.

Kinsta managed WordPress hosting

Kinsta

Kinsta är ett bra utländskt webbhotell för dig som kör e-handel med WordPress. Då får du möjlighet till att använda e-handelslösningen WooCommerce på ett webbhotell med riktigt snabb hastighet.

Med Kinstas managed hosting får du bland annat dagliga säkerhetskopior, tillgång till Google Cloud Platform och bra support med experter på WordPress.

Kontrollpanelen är enkel med bra översikt över alla dina hemsidor. Här får du koll på bandbredd, svarstider, statistik för besökare och kan använda flera verktyg för dina hemsidor. När du vill utveckla din webbutik har du enkelt tillgång till en stagingmiljö där du kan utveckla, testa och finjustera.

Du kommer igång snabbt och har du redan e-handel någon annanstans får du hjälp med en flytt kostnadsfritt.

 • Årskostnad från: 300 dollar
 • Bandbredd: 20 000 besök per månad
 • Lagringsutrymme: 10 GB
 • Antal domäner: 1
 • Support: Formulär och chat
 • One Click Installer för WordPress: Okänt

Bluehost

Bluehost

Förmodligen den mest välkända och populäraste webbhotellstjänsten. De grundades i USA och har lång erfarenhet i branschen. De är särskilt rekommenderade för WordPress och just WooCommerce. Med kraftfulla servrar och bra drift håller hemsidor hos Bluehost bra hastighet, något som är viktigt när det kommer till e-handel.

En annan viktig fördel med Bluehost är deras välfungerande support som finns tillgänglig dygnet runt, via såväl telefon som e-post eller chatfunktion.

Om du har planerat en verksamhet som grundar sig i WooCommerce, finns det få utländska webbhotell som är bättre, i synnerhet för WordPress och WooCommerce!

Vi rekommenderar Bluehost WooCommerce Hosting Pro för 28,83 USD/månad om du planerar att använda det för e-handel!

 • Årskostnad från: 167,88 dollar
 • Bandbredd: Obegränsat
 • Lagringsutrymme: 100 GB
 • Antal domäner: 1
 • Support: Telefon och chatt
 • One Click Installer för WordPress: Ja

wp engine

WP Engine

WP Engine är ett riktigt premiumalternativ för dig som letar utländskt webbhotell. Med WP Engine behöver du inte oroa dig för vare sig snabbhet eller säkerhet. De använder riktigt bra servrar som är pålitliga, snabba och stabila. Dessutom har de väldigt god säkerhet och erbjuder skydd mot potentiella hackers eller andra illvilliga besökare på din sida.

I WP Engines utbud av tjänster ingår många smarta funktioner som gör livet som webbmaster enklare. Automatiska säkerhetsuppdateringar, backuper och hög säkerhet gör att din sida klarar sig utan att du behöver tänka på varje detalj.

Många stora utländska sidor använder just WP Engines webbhotell, vilket säger en hel del om deras servicenivå. Företag som till exempel SoundCloud och FourSquare är några av de namnkunniga användarna som uppskattar WP Engine för deras högkvalitativa webbhotell för WordPress-hemsidor.

Om det är WordPress och WooCommerce som står i fokus är WP Engine utan tvekan att av de bästa alternativen för dig!

Vi rekommenderar Wp Engines paket Managed WordPress Hosting Growth för 86 USD/månad om du planerar att använda det för e-handel!

 • Årskostnad från: 2 650 kr
 • Bandbredd: > 25 000 besökare/mån
 • Lagringsutrymme: 10 GB
 • Antal domäner: 1 WordPress-installation
 • Support: Telefon, e-post och chat
 • One Click Installer för WordPress: Ja

Hostgator

HostGator

HostGator är ett väldigt populärt webbhotell, i synnerhet på den amerikanska marknaden. Den blå alligator-loggan är välkänd för de flesta vid det här laget. De huserar miljontals domäner och är ett bra val tack vare deras enkla installation och smidiga, användarvänliga plattform.

De har ett särskilt företagspaket som finns att tillgå för dig som vill använda WooCommerce och HostGator anses vara ett bra val för just företag. Det går givetvis att välja paket i olika storlekar för att hitta det som bäst lämpar sig för just din verksamhet.

HostGator är omtyckta för sin lättillgängliga support som finns att tillgå dygnet runt. Överlag är HostGator ett bra val med paket som passar såväl privatpersoner som företag. E-handel och WooCommerce fungerar ypperligt att driva via HostGator och de är helt klart värda en rekommendation!

Vi rekommenderar Hostgators paket Managed WordPress Hosting Pro för 22,95 USD/månad om du planerar att använda det för e-handel!

 • Årskostnad från: 71,40 dollar
 • Bandbredd: 100 000 besök/mån
 • Lagringsutrymme: Obegränsat
 • Antal domäner: 1
 • Support: Chatt
 • One Click Installer för WordPress: Ja

Liquid Web

Liquid Web

Ett annat företag med lång historik och erfarenhet som webbhotell. De är framförallt framstående när det gäller molnbaserad- och VPS-hosting.

Med sin omtyckta, snabba och lättillgängliga support är de ett mycket bra alternativ för dig som är beroende av att hemsidan hela tiden fungerar optimalt.

Hemsidor som ligger på Liquid Web tenderar att vara snabba och fungera fläckfritt, vilket är perfekt när du har e-handel eller WooCommerce i åtanke. De har även en bra plattform för WordPress med massor av smarta verktyg för automatiska uppdateringar, bildkompression, gratis SSL med mera. Ett genomtänkt och välutvecklat alternativ för alla behov du kan tänkas ha som WordPress-användare helt enkelt.

Liquid Web används av en mängd riktigt stora företag som till exempel Red Bull och FedEx, vilket säger ganska mycket om deras servicenivå. Ett riktigt premiumalternativ för dig som letar riktigt bra utländskt webbhotell!

Vi rekommenderar Liquid Webs paket Managed WooCommerce Standard för 299 USD/månad om du planerar att använda det för e-handel!

 • Årskostnad från: 228 dollar
 • Bandbredd: 3 TB/mån
 • Lagringsutrymme: 30 GB
 • Antal domäner: 1
 • Support: Telefon och chatt
 • One Click Installer för WordPress: Ja