Något som man kan se på många olika bloggar är att de innehåller annonser mellan inlägg på startsidan. Man kan tänka sig att det här sker med hjälp av ett WordPress-plugin (och ett sådant finns säkert också), men faktum är att man kan göra det mycket enkelt med lite kodknackande.

Observera att du bara kan följa den här guiden om du har en WordPress-installation på en egen server. Den fungerar inte om din blogg ligger hos WordPress.com.

Så lägger du in annonser mellan inlägg

Börja med att logga in på din bloggs administrationspanel och öppna ”Redigerare” under ”Utseende”-tabben i vänstermenyn. Öppna sedan ”Huvudmall (index.php)” och leta upp följande kodsträng:

<?php if (have_posts()) : ?>

Den bör finnas högt upp i koden. Precis ovanför den, klistra in följande:

<?php $count = 1; ?>

Leta sedan upp den här kodsträngen:

<?php while (have_posts()) : the_post(); ?>

Under den, eller under den första <div>-taggen under den, klistra in följande:

<?php if (($count == 2) || ($count == 4) || ($count == 6)): ?>
Klistra in din annonskod här
<?php endif; $count++; ?>

Nu behöver du bara fylla i koden för din annons och redigera siffrorna i ”$count == X” så att annonserna dyker upp där du vill ha dem. Om du skriver ”2” dyker annonsen upp under det första inlägget, om du skriver ”4” visas den under det tredje inlägget, och så vidare.

Var hittar jag annonser att lägga in?

Har du aldrig arbetat med annonser på din blogg tidigare vet du kanske inte var du ska vända dig för att hitta färdiga annonser att lägga in. Det finns också säkert massor av frågor kring hur det fungerar, vad du kan tjäna och tusen andra frågor kring detta.

Då har vi sammanställt en liten guide för hur du kommer igång att annonsera på din blogg med olika annonseringsnätverk.