När jag publicerade en guide till att lägga till en gilla-knapp för inläggen på ens WordPress-blogg var det någon som efterfrågade en guide till det omvända – att låta användarna gilla ens Facebook-sida genom bloggen.

Slutresultatet

Boxen ovan är kopplad till Facebook-sidan för en annan av mina sajter, Filmnyheter.nu, och innehåller en lista med de senaste uppdateringarna och bilder på några av de som har gillat sidan.

Så gör du

Inställningar för Facebook Like Box

 1. Gå in på Facebooks sida för Like Box. Du bör se en grupp med fält som ser ut ungefär som de i bilden till höger. Du hittar förklaringarna till vad respektive fält betyder och gör nedan:
  • Facebook Page Url – länken till din Facebook-sida. Gå in på din sida i webbläsaren, kopiera adressen i adressfältet och klistra in den här.
  • Width – boxens bredd. Hur bred boxen ska vara beror på hur bred sidomeny du har. Boxen bredvid formuläret ändrar bredd till det värde du har skrivit i fältet, så pröva olika siffror tills boxens bredd ser ut att överensstämma med bredden på din sidomeny. Utgå ifrån 200.
  • Height – boxens höjd. Om du lämnar fältet tomt sätts höjden automatiskt, vilket jag rekommenderar.
  • Color Scheme – om du vill att boxen ska vara ljus eller mörk. Pröva att ändra mellan de båda för att se vilket som passar dig bäst.
  • Show Faces – om du vill visa bilder på de personer som gillar sidan.
  • Border Color – vilken färg du vill att boxens kant ska ha. Lämnar du fältet tomt används standardfärgen.
  • Stream – om du vill visa de senaste uppdateringarna från sidan.
  • Header – om du vill visa texten ”Hitta oss på Facebook” i toppen av boxen.
 2. När du känner dig nöjd med dina inställningar kan du klicka på ”Get” Code, varpå ett fönster med rubriken ”Kod för din Like Box” ska öppnas. Klicka på ”IFRAME” och kopiera koden i fältet som visas.

Lägg till boxen i WordPress

 1. Logga in på admin-panelen på din WordPress-blogg.
 2. Gå till ”Utseende > Widgets”.
 3. Leta upp widgeten ”Text” i fältet ”Tillgängliga widgets”, och släpp den i panelen längst till höger. Klistra in koden du kopierade tidigare i den stora textrutan och klicka på ”Spara”.
 4. Klart!

Om du öppnar din sida nu bör en box kopplad till Facebook-sidan du valde visas i sidomenyn. Om du tycker att den är för smal eller för bred kan du gå tillbaka till Like Box-sidan på Facebook och ändra ”Width”-värdet tills du känner dig nöjd.