WordPress är en kraftfull och funktionell bloggplattform från starten, men genom de tusentals WordPress-tillägg som finns tillgängliga för nedladdning kan man utöka den grundläggande funktionaliteten med sjumilakliv. Du hittar sex av mina personliga favoriter nedan.

Akismet

Om det finns något tillägg som ingen WordPress-installation ska vara utan är Akismet tveklöst den främsta kandidaten. Akismet granskar alla kommentarer utifrån ett multum av variabler för att fastställa om de är genuina eller spam, och – som du ser i bilden ovan – har tillägget blivit mycket träffsäkert genom åren. Ett måste.

Mer information | Ladda ned

Google XML Sitemaps

Oavsett vad namnet antyder fungerar den sajtkarta som Google XML Sitemaps genererar inte enbart för Googles sökmotor, utan även för Ask.com, Bing, MSN och Yahoo!. Med det här tillägget aktiverat behöver du aldrig oroa dig för att sökmotorerna inte hittar alla dina inlägg.

Mer information | Ladda ned

Subscribe to Comments

Med Subscribe to Comments-tillägget ger du besökare som lämnar kommentarer möjligheten att få ett e-postmeddelande när någon annan besökare kommenterar samma inlägg. Tillägget har redan lagts till på bloggarna på WordPress.com och kommer förmodligen med i standard-releasen så småningom också.

Mer information | Ladda ned

WP-PageNavi

Trött på den inbyggda ”Föregående/Nästa sida”-navigationen i WordPress? Du är inte ensam. WP-PageNavi ersätter den med en numrerad navigation som kommer i flera olika designer.

Mer information | Ladda ned

WP Super Cache

WP Super Cache genererar statiska HTML-filer av dina inlägg och sidor för att göra din blogg snabbare. Om du dessutom råkar ha väldigt mycket trafik kommer den att minska trycket på server./p>

Mer information | Ladda ned

WP-DB-Backup

Säkerhetskopiera din WordPress-databas på begäran eller med jämna mellanrum efter ett schema du har specificerat. Du kommer förmodligen aldrig att få användning för säkerhetskopiorna, men det skadar inte att vara på den säkra sidan.

Mer information | Ladda ned