Efter vad som känns som en evighet har WordPress 3.0, den trettonde versionen av bloggverktyget WordPress, färdigställts och tillgängliggjorts för allmänheten. Utöver det sedvanliga utbudet av fixade buggar och diverse förbättrad kod (sammanlagt över 1 200 buggfixar och förbättringar!) erbjuder den senaste versionen av WordPress en mängd nya funktioner. I den här guiden går jag igenom hur du uppgraderar till den.

Vänta, varför ska jag uppgradera?

  • Säkrare – WordPress-organisationen täpper igen befintliga säkerhetshål varje gång de släpper nya versioner.
  • Snabbare – Varje gång WordPress uppgraderas introduceras nya, smidigare lösningar på gamla problem. Genom att hålla dig uppdaterad försäkrar du dig om att ha en snabbladdad blogg.
  • Smartare – Varje ny WordPress-version innehåller nya, smarta funktioner som gör det lättare för dig att driva din blogg.

Så uppgraderar du till WordPress 3.0

  1. Logga in på din bloggs administrationspanel.
  2. Klicka på fliken ”Verktyg” i sidomenyn, och sedan på ”Uppgradera”.
  3. Om du har den svenska versionen av WordPress installerad kommer du att kunna välja mellan att uppgradera till den svenska versionen av 3.0 eller den engelska. Välj vilken du vill ha, och klicka på ”Uppgradera automatiskt”-knappen under det språket.
  4. Du kommer nu att få fylla i inloggningsinformationen för din WordPress-installations databas. Kontakta ditt webbhotell om du inte har tillgång till dina uppgifter.
  5. Klicka på ”Fortsätt”. Om någon minut bör din WordPress-blogg vara uppdaterad.

Gratulerar! Genom att uppdatera din blogg så snart en ny WordPress-version släpps försäkrar du dig om att din installation är snabb, skyddad från säkerhetshål och att du har de senaste funktionerna.