Som standard visar WordPress-webbplatser en lista med de senaste inläggen på startsidan. Om webbplatsen används som en blogg – likt de flesta WordPress-webbplatser – är det ett vettigt upplägg, men har man en webbplats för ett företag eller en organisation vill man kanske visa en statisk sida på startsidan. Som tur är finns det en inbyggd inställning i WordPress som låter oss ställa in det.

1. Skapa en sida för startsidan

Om du redan har en sida som du vill använda som startsida kan du hoppa över det här steget. Om du inte har det, logga in på administrationspanelen för din WordPress-webbplats och klicka på Sidor > Lägg till ny. Lägg till innehållet som du vill visa på startsidan. Klicka på publicera när du är klar.

2. Lägg till sidan som startsida

Gå in på Inställningar > Läsa. Längst upp på sidan kan du välja om du vill visa ”Dina senaste inlägg” eller ”En statisk sida”. Bocka för ”En statisk sida”, klicka på drop down-menyn bredvid ”Startsida:” och välj sidan du skapade i föregående steg.

Om du har en annan sida som du vill visa dina blogginlägg på kan du välja den i drop down-menyn med etiketten ”Inläggssida:”. Om du inte vill ha någon blogg på din webbplats behöver du inte välja någon sida i menyn. När du är klar, scrolla ned till sidans botten och klicka på ”Spara ändringar”.

Klart! Om du besöker din webbplats nu kommer sidan du valde att visas på startsidan.