En av de bästa sakerna med Spotify, den svenska musikappen som under loppet av de senaste tre-fyra åren har erövrat världens hörlurar, är att det är en social upplevelse. Du kan dela med dig av spellistor, se vad dina vänner lyssnar på och låta dem ta del av din aktivitet.

Du behöver dock inte begränsa dig till dina vänner på Spotify och Facebook. Tillägget Latest Spotify Activity låter dig visa din Spotify-aktivitet i en widget på din WordPress-webbplats.

1. Skaffa Last.fm

För att kunna visa din Spotify-aktivitet behöver du skaffa ett konto på musiktjänsten Last.fm. Att registrera sig är gratis och tar bara ett par minuter.

2. Koppla Spotify till Last.fm

spotify-installningar-last-fmNästa steg är att koppla ditt Spotify-konto till Last.fm så att Last.fm registrerar musiken du lyssnar på. Öppna Spotify-appen på din PC eller Mac, gå till inställningar och bocka för ”Scrobble to Last.fm”. Fyll sedan i dina Last.fm-inloggningsuppgifter.

3. Installera Last Spotify Activity

Gå till Tillägg > Lägg till nytt på din WordPress-installation och sök efter ”Last Spotify Activity”, eller gå direkt till tilläggets sida på WordPress.org. En varning kommer att visas för att tillägget inte har uppdaterats på två år, men det fungerar ändå med de senaste versionerna av WordPress.

Installera och aktivera tillägget, och gå sedan in på Utseende > Widgets. Lägg till widgeten med namnet ”Latest Spotify Activity” i det widgetutrymme där du vill att aktivitetslistan ska visas. Fyll i ditt användarnamn och välj hur många sånger som ska visas, och klicka sedan på spara.

Klart! Besöker du din webbplats nu kommer din Spotify-aktivitet att visas där du lade till widgeten.