XML Sitemaps är ett litet fiffigt tillägg som publicerar ett dokument med länkar till alla inlägg på din blogg, vilket gör det lättare för sökmotorerna att hålla koll på innehållet på din blogg. Läs vidare för att lära dig hur du installerar det.

  1. Som vanligt börjar vi med att besöka WordPress.org för att ladda ned tillägget om du vill lägga upp det med hjälp av FTP. Spara innehållet i zip-filen någonstans på din dator, och ladda sedan upp hela mappen till följande katalog på servern där du har din blogg: wp-content/plugins/.
  2. Logga in på din bloggs administrationssida (bör ligga under www.dinblogg.se/wp-admin). Klicka på ”Tillägg”, och välj sedan att aktivera tillägget ”XML Sitemaps”.
  3. Det finns några grundinställningar som kan göras med tillägget men det är inget du måste göra. Öppna i så fall upp inställningarna för insticksprogrammet, vilken återfinnes under Inställningar -> XML Sitemap.

Insticksprogrammet kommer nu att uppdatera sajtkartan automatiskt när du skriver ett nytt inlägg, vilket innebär att du är färdig. Nu har Google stenkoll på dina inlägg.