En favicon är den lilla bild som visas i fönster, bokmärkesflikar och tabbar i moderna webbläsare. Om du tittar i toppen på ditt webbläsarfönster just nu bör du se en liten blå WordPress-logotyp bredvid texten ”WordPressguider.se | Sveriges största sida för WordPress-guider”. Genom att skaffa en favicon särskiljer du din blogg från mängden och gör det lättare för besökare att känna igen den. Följ bara steg-för-steg-guiden nedan.

I takt med högre upplösning på skärmar så krävs det att din favicon har hög upplösning. 512×512 pixels är rekommenderat.

Skapa en bild i formatet 512×512 pixels. Du kan använda vilket bildredigeringsprogram som helst, till exempel Photoshop, Paint eller något online.

Spara bilden i ett av följande format: jpeg, gif eller png. Du kan alltså själv välja om du vill att bakgrunden ska vara genomskinlig (png) eller valfri färg (jpeg, gif).

Från och med version 4.3 av WordPress blev det betydligt enklare att lägga till en favicon. Det är faktiskt ett menyalternativ i standardinstallationen av WordPress.

För att lägga till din favicon eller ändra den framöver så går du till Utseende –> Anpassa och klicka på sidans identitet (eller liknande). Där kan du välja sidikon. Ladda upp och spara.

Färdigt! Din favicon bör nu vara installerad.